Museumdocent / Filosoferen met…

In samenwerking met het Kröller-Müller Museum begeleid ik scholen bij het filosoferen met schilderijen en de beelden in de beeldentuin. Het KMM ontwikkelde een filosofeermethode om met kinderen en docenten het museum en de beeldentuin op een actieve manier te ervaren.

Ook geef ik op scholen instructie over deze methode en begeleid ik docenten tijdens studiedagen. Door het gesprek aan te gaan en de kunstwerken te verbinden met persoonlijke ervaringen komt de moderne kunst veel dichterbij.


Workshopdocent / Kunst maakt de mens

Bij dit speciale outreachprogramma breng ik het museum naar de mensen toe. Kwetsbare ouderen worden op deze manier uitgenodigd om actief deel te nemen aan de beleving van kunst.

Het doel van mijn workshop is het activeren van ouderen door het ervaren en het beoefenen van kunst. Dit alles geïnspireerd op het leven en werk van Vincent van Gogh. Vanuit de brieven die hij schreef brengen we bijvoorbeeld woorden en beelden bij elkaar.


Project coördinator / Digitale scheurkalender

‘Winnaar Museum Educatieprijs’

De Digitale Scheurkalender is een applicatie voor het digitale schoolbord. Het is een leuke, vlotte en laagdrempelige kennismaking met kunst. Op deze manier is kunst niet ingewikkeld, maar een leuke korte snack in de klas! Ik coördineerde het project en samen met de partners (Kröller-Müller Museum, Van Abbemuseum, Mauritshuis en het Nederlands Openluchtmuseum) was ik nauw betrokken bij het ontwikkelen van de inhoud voor de nationale editie van de kalender.